Persoonlijk profiel

Erik Kamphuis ondersteunt opdrachtgevers in de publieke en private sector. Hij adviseert over organisatie-, bedrijfsvoerings- en veiligheidsvraagstukken en leidt of begeleidt op tijdelijke basis projecten, programma’s of (delen van) uw organisatie. Gebaseerd op een gedegen kennis en ervaring met dit type vraagstukken in diverse organisaties.

Achtergrond

Erik Kamphuis (1963) studeerde in 1988 af aan de Hogere Economische School te Enschede, afstudeerrichting Bestuurskunde. Vervolgens werkte hij in diverse staf en lijnposities bij de Riagg Flevoland en de bloedbanken te Leiden en Den Haag. Met deze ervaring stapte hij in 2001 over naar het toenmalige Adviesbureau Van Dijke (thans Falck-AVD), waar hij zich de finesss van het advies en interim-werk eigen maakte. Sinds maart 2012 is hij zelfstandig adviseur.

Kracht

Erik Kamphuis analyseert complexe vraagstukken en deelt ze op in begrijpelijke en oplosbare delen. Hij motiveert teams en medewerkers om die delen aan te pakken en tot oplossingen te brengen en bewaakt de samenhang. Zo worden ogenschijnlijk moeilijke en vaak weerbarstige vraagstukken tot een goed einde gebracht.

Erik Kamphuis is communicatief sterk. Mondeling en schriftelijk weet hij de juiste woorden en toon te vinden om op strategisch, tactisch en operationeel niveau mensen te overtuigen en te motiveren. Hij heeft een gedegen ervaring met bestuurders, directies, managers, coördinatoren en medewerkers en kent het klappen van de zweep in politiek bestuurlijke arena’s.

Erik Kamphuis heeft een gedegen kennis van organisatievraagstukken. Hij adviseerde en begeleidde diverse inrichtings- en veranderprocessen. Toonaangevende voorbeelden zijn het tot stand brengen van organisatieplannen voor de veiligheidsregio’s Gooi en Vechtstreek en Brabant-Noord in de periode 2001 – 2004, de herinrichting van de samenwerkende brandweerorganisaties van de gemeenten Reeuwijk en Bodegraven in 2006 en de begeleiding van de regionalisering van de brandweer in Utrechts Land in 2008 – 2010 en het vormgeven van de samenwerking tussen Brandweer en Milieudienst in Dordrecht in 2010.

Erik Kamphuis heeft gedegen leidinggevende ervaring in projecten en lijnfuncties

cv van Erik Kamphuis